TETRISK
     

 

 

 

Adatok kezelése a programmal
 
 

Navigálás az adatok között

 

A program főképernyőjén lehetőséged van áttekinteni az ügyfeleidhez tartozó kötvényeket. Minden kötvény egy-egy külön sor. Mivel egy kötvényhez sok adat tartozik, így nem fér ki minden a képernyőre, ezért jobbra-balra mozoghatsz az oszlopok között, mint egy Excel táblázatban.

Azért, hogy ebben a táblázatszerű elrendezésben is minden fontos információt láss, lehetőséged van átrendezni az oszlopok sorrendjét. Például, ha azt szeretnéd, hogy a születési dátum közvetlenül az ügyfél neve után legyen, úgy ragadd meg a kívánt oszlop fejlécét az egérkurzorral és a bal egérgomb nyomva tartása mellett mozgasd el a kívánt irányba, majd ha a megfelelő helyre került az oszlop, engedd el a bal egérgombot.

 

Ha keskenyebbre, vagy szélesebbre szeretnél állítani egy oszlopot, akkor ugyanígy a fejléc jobb vagy bal szélét megragadva az egérkurzorral át tudod méretezni azt.

 

Ezek a módosítások a kilépés után is megmaradnak, így legközelebb belépve a programba, a módosított elrendezés fog várni.

 

A kötvényhez és az ügyfélhez tartozó megjegyzés hosszabb szöveg is lehet, ezért ezek nem valamelyik oszlopban, hanem legalul, az utolsó sor alatt láthatók.

 

Mindig a kiemelt sorhoz tartózó megjegyzések vagy ha Te úgy állítottad be a Fájl/Beállítások/Működés fülön, hogy a megjegyzés helyett az események, akkor azok kerülnek itt kijelzésre.

 

Lehetőséged van keresni is az adatok között. Ehhez kattints a keresendő adatoszlop fejlécére. Ekkor a program növekvő ABC sorrendbe rendezi az adatokat a kiválasztott oszlop szerint. Ezt követően csak el kell kezdened gépelni a keresett kifejezést és a program folyamatosan ráugrik a beírt szórészletnek megfelelő adatsorra. Például, ha az ügyfél neve szerint rendezted az adatokat és elkezded gépelni, hogy "kovács", akkor a "k" betű leütésekor az első "K"-val kezdődő névre ugrik a kijelölés, majd az "o" leütése után az első "Ko"-val kezdődő névre, és így tovább. Ilyen módon akár be sem kell írnod teljes nevet, lehet, hogy már az első néhány betű leütése után megtalálod a keresett sort. Hogy mit gépeltél be a kereséshez, azt bal felül, a "Keresés" mezőben látod. Ha néhány másodpercig nem írsz be semmit, a "Keresés" mező automatikusan kiürül, így új keresést tudsz kezdeni. A keresés nem különbözteti meg a kis- és nagybetűket, így a "Kovács" nevet kis "k" betűvel is elkezdheted keresni. Keresni csak abban az oszlopban tudsz, aminek a fejlécére rákattintottál és aktív, azaz ABC sorrendbe van rendezve!

 

Bármelyik kötvényt megnyithatod a sorra történő dupla egérkattintással. A dupla kattintás bármelyik soron érvényesíthető és a kötvény adatlap megnyitását eredményezi.

Egy adatsoron jobb egérgombbal kattintva megjelenik egy helyi menü, ami menüpontjai révén módosíthatod vagy törölheted az adott kötvényt, vagy új kötvényt is vihetsz fel, akár az adott kötvény ügyfeléhez kapcsolódóan.

 

Az aktív sor mindig egy általad megadott színű kiemelés. A kiemelés miatt a Tetrisk-ben beállított alapszínek (például: élő vagy törölt szerződés színe) nem láthatóak, mert a kiemelt sor ezt elfedi.

Éppen ezért létezik egy üres oszlop, ami nem színeződik át az aktív sortól. Így ha rajta állsz egy szerződésen, akkor is látható a megjelölt státusz színe.

 

 

Gyorsszűrés

 

 

Lehetőséged van a rendszerben lévő szerződések különböző szempontok szerinti szűrésére, listázására (évforduló, élő-törölt-határozott-díjmentesített státusz, biztosító, módozat, rendben lévő ill. teendős szerződések, jutalékstátuszok). Erre a menüsor alatti "szűrés" ablakban beállított szempontok szerint kereshetsz. Amint a szűrési szempontok szerint beállított lista megjelenik, a rendszer egy "SZŰRT (x)" szöveget jelenít meg a szempontok mellett, melyben az (x) a szűrés szerinti találati számot mutatja.

 

Ha a kurzort (egérmutató) a szűrt feliratra állítod, akkor a rendszer kiírja az éppen aktuálisan leszűrt szerződések éves díjának összegét.

 

 

Összetett szűrés (keresztszűrési lehetőség)

 

 

Arra is van lehetőséged, hogy az egyszerű szűrés helyett egy sokkal átfogóbb és szélesebb spektrumban szűrj szerződéseidre, melyet az "összetett szűrés" opcióval (ikon) érhetsz el. Itt olyan szempontokat állíthatsz be, mely alapján könnyedén mozoghatsz a rendszerben és csak azt kell látnod amit szeretnél. Akár leszűrhetsz az összes élő, B10-ben lévő KGFB szerződésekre ami kezdete 2020.01.01 és éves díja mondjuk 20.000 - 42.000 Ft-ig terjed. Bármit. Itt is ugyan úgy működik mint a gyorsszűrés esetén, hogy megjelenik a szűrt jelzés.

 

A szűrési képernyőn található két darab check-box, a problémás jutalékok és a hűségnyilatkozatos.

 

A hűségnyilatkozat bejelölésekor a program minden olyan szerződést leszűr, melyben a kötvény adatlapon a "hűségnyilatkozat van érvényben" jelölődoboz be lett pipálva.

 

A "problémás jutalékok" azt jelenti, hogy a Fájl/Beállítások/Működés pontban a legalján meg kell adnod egy számot (Ha ennyi napja késik....) ahol célszerű a 120-as számot megadni alkuszcégeknél dolgozó üzletkötő esetén és 60 napot megadni biztosító társaságoknál dolgozó üzletkötők esetén. Itt figyeli a rendszer azt, hogy ha a megadott napon belül nem kaptál jutalékot egy szerződésre. Úgy működik, hogy megnézi mikor kaptál a szerződésre utoljára jutalékot (azaz mi az utolsó jutalék napja) és ehhez képest ha ma több van mint a megadott érték akkor feketével megjelöli a dátumot az "utolsó jutalék" oszlopban. Szóval ha kapsz például a  Generali lakásbiztosításra mondjuk 2020.01.01-2020.02.01-ig jutalékot és ez az utolsó, akkor ha 120 napra állítod a számot például hibás (megvastagított fekete) lesz mivel 2020.02.01 és a mai nap között (ami mondjuk 2020.09.01) már eltelt 120 nap, így le tudod szűrni ezeket, hogy megnézhesd mi a baj velük, miért nem kaptál már 4 hónapja rá semmit.

 

Ha ezt az opciót bejelölted, megjelenik egy másik check-box, a "visszaírt jutalékokat is" lehetőség. Ez azt jelenti, hogy ha be van pipálva, akkor azokat a jutaléktételeket is hibásnak találja, ahol az utolsó időszakra negatív elszámolás érkezett.

 

Mivel lehetőséged van arra is, hogy az ügyfelekhez és kötvényekhez saját adatmezőket adj meg, ezekre is szűrhetsz. Ilyenkor a "Saját ügyfél adatok" vagy a "Saját kötvény adatok" vagy "Gépjármű adatok" fülekre kattintva megjelennek az egyénileg felvitt adatmezők, melyekre szintén indíthatunk kereséseket. Fontos tudni, hogy a fülek (fő adatok és saját ügyfél vagy kötvény adatok) együtt működnek, tehát a füleken bejelölt adatok alapján kerülnek szűrésre, nem fülenként!

 

Az összetett szűrés tartalmazza a Szűrés opcióban megjelent két fontos szűrési opciót is, melyek a "még nem módosított szerződések" azaz az olyan szerződések listája ahol az évfordulót átlépték már, de még nem módosítottad le őket (éves díj, bónusz, stb..) és tartalmazza a "30 napja lejárt díjfizetésű szerződések" lehetőséget is. Erre azért van szükség, mert itt nem a teljes, hanem akár más opciók szerinti leválogatást is meg tudsz tenni, például, csak az Allianz-os 30 napja lejárt díjfizetésű szerződéseket szeretnéd leszűrni.

 

 

Kizárások kezelése (Keresztértékesítés)

 

 

Az összetett szűrés esetén lehetőséged van a szűréseket úgynevezett kizáró tétellel is leszűrni. Mit jelent ez?

 

Ez azt jelenti, hogy leszűrhetünk olyan feltételek szerint, mint például:

-az összes olyan élő szerződés, ami kötelező biztosítás DE (kizárás) nem rendelkezik casco-val.

 

Például: A "Fő adatok" fülön jelöld be, hogy minden ÉLŐ szerződés-re és minden KGFB módozatra szeretnél szűrni.

 

Ha most így megnyomnánk a szűrés gombot, akkor a fenti feltétel szerint megkapnánk az élő, kgfb szerződések listáját. Ha viszont a "Kizárások" fülön megjelölsz egy termékcsoportot (példánkban a Casco-t)

 

Akkor az összes olyan ÉLŐ és KGFB szerződéssel rendelkező kötvényt láthatod a szűrés gomb megnyomása után, ahol NINCS CASCO szerződés.

 

Nagyon jól használható ez a fajta szűrés akkor, ha olyan ügyfeleknek szeretnél levelet vagy email-t küldeni vagy jelezni nekik akár telefonon, ahol az egyik szerződésük nálad van, de a másik esetleg nincs.

 

Például nagyon jó szűrési opció lehet, hogy leválogatod az összes olyan ügyfélszerződést, ahol rendelkezel KGFB-vel, de mondjuk lakásbiztosítással nem, így értékesítési szempontból ez hasznos lehet.

Ilyenkor ugye azt kell bejelölnöd a fő adatoknál, hogy az összes ÉLŐ és KGFB szerződés, a kizárásoknál pedig a LAKÁSBIZTOSÍTÁS módozatot.


 

 

 

 


KÖSZÖNJÜK, HOGY ÉRDEKEL
 


Minden jog fenntartva - email: info@tetrisk.hu